Επιστροφή σε Σχέδια Δράσης Που Υλοποιούνται Στα Πλαίσια Της Αξιολόγησης

Χειμερινά Λαχανικά: Από την Παραγωγή στην Κατανάλωση

Βασικοί στόχοι της δράσης είναι οι μαθητές:

  • Να εξοικειωθούν με τις διαδικασίες παραγωγής λαχανικών στο θερμοκήπιο.
  • Να μάθουν να παρασκευάζουν και να καταναλώνουν σαλάτες.
  • Να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους για την επίτευξη του στόχου.
  • Να αποδέχονται τη συμπεριφορά και τις ικανότητες των μελών της ομάδας.

Οι μαθητές στα πλαίσια της δράσης απόλαυσαν μία υγιεινή και πεντανόστιμη σαλάτα εμπλουτίζοντας το δεκατιανό τους. Όταν έφτασε η ώρα της συγκομιδής των λαχανικών που τα ίδια είχαν καλλιεργήσει, αποφάσισαν να τα δοκιμάσουν παρασκευάζοντας μία σαλάτα. Τα παιδιά συνεργάστηκαν για να μαζέψουν τα μαρούλια, τα κρεμμυδάκια, τη ρόκα και το σπανάκι από το θερμοκήπιο του σχολείου. Στη συνέχεια έπλυναν και έκοψαν τα λαχανικά με μεγάλη προσμονή για το αποτέλεσμα. Επικοινώνησαν και σχολίασαν τις διατροφικές τους συνήθειες και τις προτιμήσεις τους. Στο τέλος όλοι συμφώνησαν ότι η σαλάτα τους ήταν τέλεια!!!!