Επιστροφή σε Το σχολείο μας

Το Σχολείο μας

   Το 1ο Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θεσσαλονίκης (πρώην Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Παπαφείου) ιδρύθηκε το 2001 σύμφωνα με την υπ.αριθμ. Γ6/1281 3-09-2001 του ΥΠΕΠΘ με το οποίο κοινοποιήθηκε η Γ6/4626 κοινή Υπουργική απόφαση και το ΦΕΚ 1640/10-12-01. Το Σχολείο από ΕΕΕΕΚ Παπαφείου μετονομάσθη σε 1ο ΕΕΕΕΚ Θεσ/νίκης με την υπ. αρ. 95916/Γ6/21-9-2005 κοινή υπ. απόφαση που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αρ. 1397/Τβ?/10-10-2005 και κοινοποιήθηκε με το υπ. αρ. πρωτ. 115153/Γ6/19-10-2005 έγγραφο του ΥΠΕΠΘ.

 

  Από τις 1-6-2009 μεταφέρθηκε σε νέο σύγχρονο διδακτήριο στην Τούμπα, δίπλα στο Ορφανοτροφείο «Μέγας Αλέξανδρος» που κατασκευάστηκε από την «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ», επί της οδού Παυσιλύπου 5, Α. Τούμπα

  Ανήκει στην ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.

  Το σχολείο είναι ένα σύγχρονο διδακτήριο διώροφο, το οποίο σχεδιάστηκε και οργανώθηκε για να παρέχει Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία και το υπάρχον ωρολόγιο πρόγραμμα. Οι μαθητές που είναι εκπαιδεύσιμοι μπορούν να αποκτήσουν επαγγελματικές δεξιότητες και να έχουν προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης.

  Δέχεται για φοίτηση μαθητές που κατοικούν κυρίως στον Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς  και από τις  περιοχές που ανήκουν στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκ/σης  Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

  Στο σχολείο λειτουργούν επαγγελματικά εργαστήρια όπως ορίζουν οι εγκεκριμένες εξειδικεύσεις της  Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος, της Χειροτεχνίας και της Αυτόνομης Διαβίωσης (ως 3ο εργαστήριο και όχι ως κύρια εξειδίκευση).

  Τα εργαστήρια αποτελούν προσομοιώσεις επαγγελματικών χώρων είναι οργανωμένα και εξοπλισμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να προσφέρουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση τόσο στις αντίστοιχες επαγγελματικές όσο και στις γενικότερες εργασιακές δεξιότητες, απαραίτητες για την μετέπειτα επαγγελματική αποκατάσταση των μαθητών μας,

  Για την εξειδίκευση της Γεωπονίας Τροφίμων και Περιβάλλοντος διαθέτει δύο σύγχρονα θερμοκήπια.

  Για την εξειδίκευση της Χειροτεχνίας διαθέτει εργαστήριο Ζωγραφικής / Κατασκευών και εργαστήριο Πηλού.

  H Αυτόνομη Διαβίωση λειτουργεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προσομοίωση κατοικίας (διαθέτει σαλόνι, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, μπάνιο, καμπίνες αυτοεξυπηρέτησης).

   Το σχολείο μας αποτελεί Κέντρο Υποστήριξης του 7ου ΣΔΕΥ. Υποστηρίζει και συντονίζει τις ΕΔΕΑΥ του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας, του 1ου Γυμνασίου Μαλακοπής, του 10ου Λυκείου Μαλακοπής, του 24ου Λυκείου Θεσσαλονίκης, του 23ου Δημοτικού Σχολείου σε ένα σύνολο 1.200 μαθητών.

  Το σχολείο διαθέτει τις εξής Αίθουσες Διδασκαλίας :

2 αίθουσες Γλώσσας

2 αίθουσες Μαθηματικών

1 αίθουσα Κοινωνικής Αγωγής

2 αίθουσες Γεωπονίας (θεωρίας)

1 αίθουσα Μουσικής

2 αίθουσες Εκπαιδευτικής κουζίνας/Τραπεζαρίες

1 εξοπλισμένο Εργαστήριο Πληροφορικής

1 κλειστό Γυμναστήριο και γήπεδο Μπάσκετ στην αυλή

  Επίσης εφαρμόζονται  Εξατομικευμένα Υποστηρικτικά Προγράμματα Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Λογοθεραπείας και Ψυχολογικής Υποστήριξης, σε κατάλληλα διαμορφωμένους και εξοπλισμένους χώρους.

  Υπάρχουν  γραφεία υποστηρικτικών υπηρεσιών Κοινωνικού Λειτουργού, χώροι διοίκησης, γραφείο διευθυντή, γραφείο υποδιευθυντή, γραφείο προσωπικού. Όλοι οι χώροι είναι λειτουργικοί και ευχάριστοι και καλύπτουν πλήρως τις εργασιακές ανάγκες του προσωπικού.