Επιστροφή σε Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2018-2019

Αειφορία Και Πολιτισμός

“Η εξέλιξη της ένδυσης, άλμα στον πολιτισμό” 

 

Οι βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

Γνωστικοί: Να προσεγγίσουν οι μαθητές την έννοια της αειφορίας και του αειφορικού σχεδιασμού. Δηλαδή την φιλοσοφία του σχεδιασμού φυσικών αντικειμένων με γνώμονα  τις αρχές της κοινωνικής, οικονομικής και οικολογικής βιωσιμότητας. Να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τα φυσικά υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα ρούχα που φοράνε. Να αντιληφθούν ότι τα ρούχα μας εκτός από χρηστική έχουν και  αισθητική, πολιτισμική και κοινωνιολογική διάσταση.

Συναισθηματικοί: Να εμπλουτίσουν την σχολική τους ζωή με συναίσθημα και φαντασία. Να βελτιώσουν την αυτοεκτίμησή τους , συνεργαζόμενοι με άλλους μαθητές μέσα από προγραμματισμένες και αυθόρμητες δραστηριότητες. Να αναπτύξουν και να καλλιεργήσουν μηχανισμούς ελεύθερης έκφρασης. Να συνδεθούν συναισθηματικά μεταξύ τους και να λειτουργήσουν ως ομάδα.

Κοινωνικοί: Να νιώσουν ισότιμα μέλη της ομάδας. Να διαμορφώσουν κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές (υπευθυνότητα, συμμετοχή στην λήψη αποφάσεων, επίλυση προβλημάτων, να είναι ευγενικοί στην ομάδα, να σέβονται τα δικαιώματα των άλλων, να εκτελούν οδηγίες, κλπ) και να μειώσουν αυτές που δημιουργούν δυσκολίες στην κοινωνική προσαρμογή και στην λειτουργικότητά τους, ( εκρήξεις θυμού, επιθετικότητα, ανταγωνισμός, κλπ) καθώς και να εκφραστούν μέσα πό δραστηριότητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.