Αγωγή Υγείας 2

“Γευματί~ΖΩ, Μεσογειακά-Ελληνικά-Παραδοσιακά-Υγιεινά, ευ~ΖΩ”

 

Στόχος είναι οι μαθητές να μάθουν και να κατανοήσουν την Παραδοσιακή κουζίνα ανά τους διάφορους ελληνικούς τόπους. Πιο συγκεκριμένα, επιδιώκεται οι μαθητές να καταγράψουν τις διάφορες παραδοσιακές συνταγές που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας στην καθημερινή τους διατροφή ανά τόπους της Ελλάδας. Επίσης, από το πρόγραμμα επιδιώκεται οι μαθητές να αναβιώσουν τις παλιές συνταγές παρασκευάζοντας κάποιες που έχουν πλέον ξεχαστεί στα «μαγειρέματα», στο αντίστοιχο εργαστήριο του σχολείου και φυσικά δοκιμάζοντας τες. Τέλος, στόχος είναι οι μαθητές να μάθουν την διατροφική αξία των θρεπτικών συστατικών των παραδοσιακών αυτών φαγητών και να γίνει μία προσπάθεια σύγκρισής τους με τη σημερινή διατροφή των σύγχρονων ανθρώπων.

Γράψτε απάντηση

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Μπορεί αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε HTML ετικετών και ιδιοτήτων: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>